Kvartsfinaler i Fotbolls EM 2024

Här kan du läsa om alla kvartsfinalerna i Fotbolls EM. Det är totalt 4 matcher som ska spelas och vi ger dig alla förutsättningar för matcherna.

Spanien - Frankrike och Holland - England i semifinal

Det blev favoriterna Spanien och Frankrike som tog sig vidare från Kvartsfinal 1 och 2. Spanien vann rättvist med 2-1 på övertid mot Tyskland i en rolig och välspelad match. Frankrike vann mot Portugal på straffar efter att matchen slutat 0-0 i en bitvis ganska tråkig kvartsfinal. I kvartsfinal 3 vann England mot Schweiz på straffar och i kvartsfinal 4 vann Holland med 2-1 mot Turkiet.

Kvartsfinaler - Spelschema

Fredag 5 Juli
18:00 Kvartsfinal 1 Spanien - Tyskland 2-1 efter förlängning (1-1) (Stuttgart) i TV4/TV4 Play
21:00 Kvartsfinal 2 Portugal - Frankrike 3-5 efter straffar (0-0) (Hamburg) i SVT/SVT Play

Lördag 6 Juli
18:00 Kvartsfinal 3 England - Schweiz 1-1 (5-3 till England på straffar) (Düsseldorf) i SVT/SVT Play
21:00 Kvartsfinal 4 Nederländerna - Turkiet 2-1 (Berlin) i TV4/TV4 Play

Kvartsfinaler Fotbolls EM 2024

Kvartsfinal 3 England - Schweiz (Düsseldorf) Lördag 6 juli 18:00

Här möts vinnarna melland England - Slovakien och Schweiz och Italien och det blev alltså England - Schewiz som möts i kvartsfinal 3.

England - Schweiz möts alltså i kvartsfinal 3 och även om England är favoriter så är det Schweiz som imponerat mest av lagen hittills i EM. England gick med nöd och näppe vidare mot Slovakien. Dock spelade man bra under andra halvlek och fortsätter mna så kan man ge Schweiz en bra match. Schweiz besegrade Italien enkelt och kommer med bra självförtroende in till denna kvartsfinal. Sett till oddsen så är bästa spelet att Schweiz vinner enligt oss.

Bekräftad kvartsfinal 3: England - Schweiz

Kvartsfinal 4: (Berlin) Lördag 6 juli 21:00

Här möts vinnarna i Rumänien - Nederländerna och Österrike - Turkiet och det blev alltså Nederländerna - Turkiet i den sista kvartsfinalen.

Nederländerna - Turkiet möts i den sista kvartsfinalen i EM 2024 och här är Holland ganska stora favoriter. De fick en relativt enkel åttondelsfinal och kunde vinna med 3-0 mot Rumänien. Turkiet tog sig hit genom att besegra Österrike med 2-1 i en av EMs bästa matcher. Här bör Nederländerna vinna och ta sig till semifinal.

Bekräftad kvartsfinal 4: Nederländerna - Turkiet

Kvartsfinal 1 Spanien - Tyskland (Stuttgart) Fredag 5 juli kl 18:00

Här möts vinnarna mellan Spanien - Georgien och Tyskland - Danmark och det blev alltså som väntat Spanien - Tyskland i den första kvartsfinalen.

Två av de stora favoriterna Spanien - Tyskland möts alltså i kvartsfinal 1. Georgien hade ingen chans mot Spanien som storspelade i sin åttondelsfinal. Tyskland hade vissa besvär med Danmark som utan VAR kanske kunde tagit platsen i kvartsfinalen. Men nu blir det alltså hemmanationen som spelar här. Vi tror på en jämn match där vi ser Spanien som knappa favoriter.

Bekräftad kvartsfinal 1: Spanien - Tyskland

Kvartsfinal 2 Portugal - Frankrike (Hamburg): Fredag 5 juli 21:00

Här möts vinnarna mellan Portugal - Slovenien och Frankrike - Belgien och det blev som väntat Portugal - Frankrike

Portugal - Frankrike möts i kvartsfinal 2 och det är Frankrike som är favoriter, men detta spås ändå bli en väldigt jämn match. Inget av lagen imponerade i sin kvartsfinal och vi tror att detta blir en jämn målsnål tillställning. Portugal vann mot Sloveninen på straffar och Frankrike behövde ett självmål för att besegra Belgien.

Bekräftad kvartsfinal 2: Portugal - Frankrike

Speltips Kvartsfinalerna

I alla stora mästerskap så är det någon av favoriterna som brukar vinna. Det tror vi även denna gång och alla kvartsfinaler har en trolig vinnare. Vill man göra ett bra bet så bettar man på favoriten. Så enkelt är det. Se till att använd vår oddsjämförelse när du bettar så maximerar du dina vinster på EM.

Bästa odds på Kvartsfinalerna

Här hittar ni bästa odds från de svenska spelbolagen på samtliga kvartsfinaler i fotbolls EM 2024

Livestream Kvartsfinaler Fotbolls EM 2024

Matcherna sänds i TV4 och SVT och det betyder att livestream finns tillgänglig hos TV4play och SVT/Play som du ser i spelschemat ovan. TV4Play livestream kostar en slant men istället är den helt reklamfri. TV4Play sänder hälften av alla matcher i EM 2024 vilket gör att dessa går att se via livestream på telefon, surfplatta, Smart TV eller ex Apple TV. SVTPlay som sänder den andra hälften av kvartsfinalerna är helt gratis.

FAQ - Vanliga frågor om Kvartsfinaler EM 2024

Här hittar du vanliga frågor om alla kvartsfinalerna i EM 2024.

⚽ När spelas kvartsfinalerna i Fotbolls EM 2024?
⚽ När spelar England sin kvartsfinal i Fotbolls EM?
📝 Hur ser Englands laguppställning i kvartsfinalen ut?

Top 3 Oddsbonusar EM 2024

Spelbolagen OddsBonus Ta bonus
Snabbare spelbolagSnabbare 2000 kr (100%)
Oms. krav: 8x til min odds 1,8
Ta bonus
Mer info
Bet365 spelbolagBet365 1500 kr (100%)
Min odds 1.5
Ta bonus
Mer info
Expekt spelbolagExpekt 1500 kr (gratis spel)
Min odds 1.80
Ta bonus
Mer info

Svenska spellicenser

Det är numera bara tillåtet att spela hos spelbolag med svenska spellicenser. De bookmakers vi rekommenderar har en svensk licens för sportspel. Väljer man ett spelbolag med svensk licens är dessutom alla vinster skattefria! På Spellicenssverige.se finns samtliga svenska spelbolag med licens.